Wednesday, November 30, 2005

 

Quito 2


En het is weer tijd voor een update. Ik zit inmiddels een paar dagen in een hotel in ¨Gringolandia¨, het nieuwe gedeelte van Quito. Alleen maar hotels, café´s en restaurants. Het epicentrum van toeristisch Quito dus. Quito ligt op 2800 meter, dus de boekjes waarschuwden allemaal voor hoogteziekten. Ik heb daar gelukkig geen last van, alleen constant een droge mond. Verder eet ik natuurlijk prima-de-luxe gezond, veel fruit en sapjes. Quito is wel een hele vieze stad; veel smog en qua afval nemen de Ecuadorianen het ook niet zo nauw. Als je in de bus je flesje water leeg hebt word je geacht dat gewoon naar buiten te gooien.

Afgelopen zaterdag wezen stappen hier. Een belevenis. Gestart in een discotheek om de hoek en mijn ogen uitgekeken. Iedereen danst hier! Ook de mannen dus. Waarschijnlijk dat Salsa hier een verplicht afstudeervak is. Bij sluiting met wat nieuwe vrienden en vriendinnen naar een after hours discotheek verkast en uiteindelijk om 5:30 mijn bedje opgezocht. En jongens, sorry, maar we weten allemaal wat er gebeurt als ik een bakkie op heb en in de buurt van een mobiele telefoon kom..... Zondag heb ik dus ook niet veel gedaan.

Vorige keer schreef ik al over de arma´s. Deze wijk schijnt ´s avonds erg gevaarlijk te zijn, waarbij er ook nog een seizoensinvloed is. Het loopt namelijk tegen kerst, en ook crimineel Quito komt dan graag met een cadeautje thuis. En daarvoor is geld nodig. Vraag. Hebben de berovers genoeg engels geleerd om om je geld te vragen of gaan ze ervan uit dat de situatie voor zich spreekt? Het devies is dus weinig geld mee te nemen. Hierbij komt de bekende vrijgezellendagtruc trouwens goed van pas, ik ga niet de deur uit zonder $50 in de sok. Helaas werkt dit niet met een fototoestel. En verder liggen mijn spulletjes netjes in de kluis bij mijn Spaanse les-locatie.

Ik ben dus ook begonnen met Spaanse les. Dagelijks wordt er onder deskundige leiding van Anna-Lucia een stortvloed aan woorden, zinnen, maar met name uitzonderingen op regels over mijn uitgestrooid. Maar al met al erg leuk en ik ga met sprongetjes vooruit.

Deze week zit ik dus nog in Quito. Het voorlopige plan is om volgende week Cuenca en Riobamba te gaan bekijken, en daarna door te reizen naar Peru. Ik ben benieuwd.

O ja, mijn speciaal aangeschafte universele badstop blijkt tot nu toe op geen enkele wastafel te passen....

Comments:
En wanneer krijgen wij een (salsa)dansende Daco te zien op een van de foto´s?
 
Die kans lijkt mij vrij klein; de sluitertijd van camera is niet in staat dat te registreren...
 
Hmm, dan zit er niets anders op dan te wachten op een demonstratie bij thuiskomst, lijkt mij ;-)
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?