Tuesday, December 13, 2005

 

It´s tuesday, this must be Lima


Peru dus. De afgelopen dagen volgens plan twee keer gevlogen en nu present in de hoofdstad van Peru. Ik zit in Miraflores, een soort van omgekeerde Bijlmer. Een buitenwijk met veel flats, maar dan op een goede manier. Vlak aan zee, de lucht is hier zilt, dus het vakantiegevoel slaat gelijk genadeloos toe. En ook het hotel is erg goed. Wel erg lekker weer wat luxe na de hostals van de afgelopen weken. Maar ach, ik mag niet klagen...

Wat trouwens ook helpt bij het vakantiegevoel is het Peruviaanse geld. Ze gebruiken hier geen dollars maar Soles, en 1 dollar is 3,3 sol. Het aloude vakantiemonopolygeld-gevoel, dat wij sinds de euro te zelden meer meemaken, doet weer zijn intrede. Sommige dingen blijken erg goedkoop, andere weer erg duur, en soms doet een rekenfoutje wonderen. Dit heeft bijvoorbeeld nu al geleid tot de 3e wet van Bogaard. Voor de nieuwelingen nog even de 1e wet van Bogaard: "Als ze je niet ziet staan dan ziet ze je ook niet zitten", en de 2e wet van Bogaard (ook wel bekend als de 1e kookwet van Bogaard): "Gebruik van het lekkerste ingrediënt altijd 2 keer zoveel als in het recept staat". Aan dit illustere rijtje kan dus nu worden toegevoegd de 3e wet van Bogaard, die ongetwijfeld later bekend zal worden als de 1e reiswet van Bogaard: "Je eerste taxirit in willekeurig welke stad is altijd de duurste".

Iets wat ik ook niet wist maar nu begin te ontdekken is dat veel bekenden "dubbelgangers" in andere landen hebben. Zo heb ik in die 3 weken tot nu toe onder meer en onder andere al gezien de Ecudoriaanse Ruud Dijkman, de Ecuadoriaanse Britt Niekerk, de Ecuadoriaanse Marieke Pohlman, de Ecuadoriaanse Ross, De Ecuadoriaanse Harry Mulish, de Ecuadoriaanse Carel Koenders (2 keer!), en de Peruviaanse Jon Dahl Eric Johann Olav Tomasson. Of het was een Deense toerist. Of misschien wel Jon Dahl Eric Johann Olav Tomasson zelf, wie zal het zeggen.

Verder is Peru nu al anders dan Ecuador. Iets schoner lijkt wel. De taxi´s zijn wit in plaats van geel. Ander bier (Cuzcueña). En ik ben gisteren voor 7 soles (goedkoop) naar de nieuwe Harry Potter geweest. Subtitlado, spaans gesproken leek me nog wat te hoog gegrepen. Kortom, ik amuseer me nog steeds uitstekend, zo direct naar Lima-centrum om daar eens rond te neuzen en op zoek naar een PC met USB om weer eens wat foto´s kwijt te kunnen.

Update: Foto´s beschikbaar

Comments:
Vreemd dat ze daar met bier betalen. Ben je Adriana al tegengekomen? GRts André

Ps goed blog trouwens
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?