Wednesday, December 21, 2005

 

Machu Picchu


In één woord: helemaalgeweldig! Echt een verplicht nummer, en het maakt niet uit hoe hoog de varwachtingen zijn, ze worden overtroffen...
Vrijdag en zaterdag heb ik dus een beetje hier in de buurt rondgelopen. Zondag de Sacred Valley tour. Eerst 2 markten, en toen de ruïnes van Ollantaybambo en Chinchero. Erg mooi. Inmiddels ook mijn "home away from home" ontdekt, namelijk Los Perros. Erg lekker café met leuke mensen, goede muziek en prima eten. Goeie sfeer, zou Erik Blom zeggen.
En maandag was het dan zover. ´s Ochtends om 6 uur de trein en ´s middags Machu Picchu. Zie foto´s. Het is mogelijk om de Waynu Picchu te beklimmen, dat is de berg achter de ruïnes op de foto. Stevige klim, maar dan heb je ook wat. Ik heb heel wat SMSjes verstuurd vanaf de top, want het uitzicht was echt briljant. De hele setting is waanzinnig; alleen maar hoge bergen om je heen en dan zo´n complex. ´s Middags weer naar beneden en de natturbaden van Aguas Calientes bezocht. Er zit een hoop zwavel in het water dus het stinkt best wel een beetje, maar desalniettemin verfrissend. Dindagochtend met de bus om 6:30 weer omhoog, en aan de hand van een gids de boel nog eens op het gemakje bekeken. Vervolgens de laatste 2 kilometer van de Incatrail in omgekeerde volgorde gedaan, naar de Sungate. Dat is het punt in de trail waar je de berg oversteekt en Machu Picchu ziet liggen. Ook weer geweldig, ondanks alle wolken. Vervolgens weer 4 uur terug met de trein en vroeg naar bed. Het is nu woensdag 16:00. Net geluncht met Kim en Jennifer, ex-collega´s van Micha die toevallig ook hier zijn. En nu dus aan het updaten. Gratis tip aan iedereen die dit leest, ga naar Machu Picchu. De verwachtingen waren hoog, maar die zijn meer dan waargemaakt. Echt een ervaring die ik iedereen gun!

Comments:
Jij zou het als werkloze niet slecht doen weet je dat ...

groeten Jeffry

Happy new year btw
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?