Tuesday, January 24, 2006

 

Mendoza


Ik ben inmiddels een aantal dagen in Argentinië, of eigenlijk liever gezegd een aantal nachten. Afgelopen vrijdag om 18:00 aangekomen na een lange busrit en een paar uur wachten bij de grens. Het goede nieuws was dat een aantal Engelsen (Dua, Jamie en Marc) die ik kende van Uyuni hier al waren, dus hadden we ´s avonds afgesproken om te eten en te stappen. Het grappige in Argentinië is dat je hier dus echt pas na 10 uur ´s avonds aan tafel gaat; daarvoor zijn restaurants gewoon dicht. Het gevolg is dat je dus na middernacht klaar bent met eten, een terrasje opzoekt, daar tot een uur of 3 zit, en vervolgens pas de discotheek opzoekt. Doorredenerend kom je dan rond een uur of 9 ´s ochtends weer in het hotel, waarna je gaat slapen en het hele verhaal opnieuw begint.... Kortom: mijn ritme is redelijk omgedraaid, maar met goede reden. Want het is hier gezellig! En heel erg goedkoop, dat helpt ook. De mevrouw van de receptie in mijn hotel moet er in ieder geval erg om lachen dat ik elke ochtend vroeg verlopen voor de deur sta terwijl de rest zit te ontbijten.

Mendoza is een provinciestad van ongeveer een miljoen mensen em erg relaxed. Goed klimaat, niet te vochtig, brede straten met veel bomen en vooral veel goede wijn. Echt een ontdekking, en ik weet dat ik het vaker gezegd heb, maar dit is ook weer een aanrader.

De London Times heeft 2 jaar geleden een lijstje gemaakt van restaurants op deze wereld waar je geweest moet willen zijn. Nummer 7 op die lijst was 1884, van de gerenomeerde Argentijnse chef Francis Millman. En laat dat restaurant nou net in Mendoza staan! Gisterenmiddag gebeld voor een tafel voor 7 om 23:00, en geen enkel probleem. Dus wij daar ´s avonds naartoe en ik moet zeggen dat het echt prima was. Hele mooie lokatie in een oud klooster, beetje chique tent, maar leuke mensen en lekker eten. En dan komt de rekening...... Voor een voorgerecht, hoofdgerecht, fles wijn en koffie ben je dan 100 pesos pp kwijt (3,5 pesos is 1 euro). Geweldig.

Dus ik ben bang dat ik nog wel even wegblijf. Woensdag de bus naar Bariloche, en dan zien we weer verder. ;-)

Comments:
Volgens mij maakt Daco een prachtige ATOM/RSS feed zonder dat hij 't zelf weet!
En het zou mij ook niet verbazen als de meeste lezers van deze blog dat ook niet weten.
Kijk eens op:
http://dacobogaard.blogspot.com/atom.xml
Hij maakt het echt zelf door zijn instellingen van Blogger!
Als je FireFox als browser gebruikt kan je de LiveBookmark optie gebruiken om de link toe te voegen.
In alle ander gevallen de bovenstaande link gebruiken in een ATOM/RSS reader.
 
Dat stuk dat ik van niks weet klopt helemaal!
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?