Saturday, February 11, 2006

 

Vamos vamos vamos Rojo


Waar was ik gebleven... Vorige keer geschreven over Boca en de mededeling dat we River Plate nog in het vooruitzicht hadden. Dat was dus afgelopen woensdag. Om eerlijk te zijn: na Boca viel dat een beetje tegen. Veel groter stadion met als gevolg dus ook minder sfeer. Maar gelukkig kunnen de voetbalkijkavonturen wel met een hoogtepunt worden afgesloten: gisterenavond zijn we dankzij onze nieuwe Argentijnse vrienden naar een uitwedstrijd van Independiente geweest. In het bezoekersvak dus. En dan sta je midden tussen de harde kern en is het kabaal en lawaai pas echt dichtbij. Voeg daarbij dat het een uitwedstrijd in het kleine stadion van Argentinos Juniors was (altijd lastig), en de ervaring is compleet. Enig minpuntje: de einduitslag was 2-1 voor de thuisclub. Maar desondanks: het vinkje naast de Argentijnse voetbalwedstrijd kan nu pas echt gezet....

Verder verlopen de dagen nog steeds grotendeels in het omgedraaide dag- en nachtritme: om 10 uur ´s avonds een terrasje, om 1 uur eten, dan ergens een biertje en als laatste om een uurtje of 4 een club opzoeken. Vervolgens rond een uur of 9 na een ontbijtje slapen, en dat dan veel dagen achter elkaar. Beetje vermoeiend, maar erg leuk.

Tussendoor doe ik trouwens heus nog wel culturele dingen. Ben bijvoorbeeld naar het kerkhof in Recoleta geweest. Typisch gebeuren. Alleen maar praalgraven. Het geheel doet een beetje aan als een klein dorpje waarbij elk huis dus een graf is. Raar. Zie verder foto´s (als ik erin slaag die binnenkort weer eens te publiceren, nu lukt het in ieder geval niet).

Verder weinig te melden op dit moment. Zit nog 2 dagen hier en dan Iguazu. Zal mij benieuwen....

Comments:
zo blijft er natuurlijk wel erg weinig tijd over om aan mijn afscheidslied te werken...
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?