Wednesday, November 30, 2005

 

Van Bieslog:

Fietspimp

Evert dacht zelf heel modern bezig te zijn toen hij aankondigde zijn fietsbanden te gaan oppimpen.

 

Voor de vogelaars


En dit (net links van het midden van de foto, goed kijken) is nou een kolibrie. Gewoon in de tuin.....

 

Quito 2


En het is weer tijd voor een update. Ik zit inmiddels een paar dagen in een hotel in ¨Gringolandia¨, het nieuwe gedeelte van Quito. Alleen maar hotels, café´s en restaurants. Het epicentrum van toeristisch Quito dus. Quito ligt op 2800 meter, dus de boekjes waarschuwden allemaal voor hoogteziekten. Ik heb daar gelukkig geen last van, alleen constant een droge mond. Verder eet ik natuurlijk prima-de-luxe gezond, veel fruit en sapjes. Quito is wel een hele vieze stad; veel smog en qua afval nemen de Ecuadorianen het ook niet zo nauw. Als je in de bus je flesje water leeg hebt word je geacht dat gewoon naar buiten te gooien.

Afgelopen zaterdag wezen stappen hier. Een belevenis. Gestart in een discotheek om de hoek en mijn ogen uitgekeken. Iedereen danst hier! Ook de mannen dus. Waarschijnlijk dat Salsa hier een verplicht afstudeervak is. Bij sluiting met wat nieuwe vrienden en vriendinnen naar een after hours discotheek verkast en uiteindelijk om 5:30 mijn bedje opgezocht. En jongens, sorry, maar we weten allemaal wat er gebeurt als ik een bakkie op heb en in de buurt van een mobiele telefoon kom..... Zondag heb ik dus ook niet veel gedaan.

Vorige keer schreef ik al over de arma´s. Deze wijk schijnt ´s avonds erg gevaarlijk te zijn, waarbij er ook nog een seizoensinvloed is. Het loopt namelijk tegen kerst, en ook crimineel Quito komt dan graag met een cadeautje thuis. En daarvoor is geld nodig. Vraag. Hebben de berovers genoeg engels geleerd om om je geld te vragen of gaan ze ervan uit dat de situatie voor zich spreekt? Het devies is dus weinig geld mee te nemen. Hierbij komt de bekende vrijgezellendagtruc trouwens goed van pas, ik ga niet de deur uit zonder $50 in de sok. Helaas werkt dit niet met een fototoestel. En verder liggen mijn spulletjes netjes in de kluis bij mijn Spaanse les-locatie.

Ik ben dus ook begonnen met Spaanse les. Dagelijks wordt er onder deskundige leiding van Anna-Lucia een stortvloed aan woorden, zinnen, maar met name uitzonderingen op regels over mijn uitgestrooid. Maar al met al erg leuk en ik ga met sprongetjes vooruit.

Deze week zit ik dus nog in Quito. Het voorlopige plan is om volgende week Cuenca en Riobamba te gaan bekijken, en daarna door te reizen naar Peru. Ik ben benieuwd.

O ja, mijn speciaal aangeschafte universele badstop blijkt tot nu toe op geen enkele wastafel te passen....

 

Dit is nou een ontbijtje!


en dan staat het glaasje verse sap nog niet eens op de foto ;-)

 

HCAW 3 museum in Quito geopend


Saturday, November 26, 2005

 

Quito



Het is weer tijd voor een een kleine update. Het is nu zaterdagmiddag 16:00 uur in Quito, dus genoeg tijd om even te schrijven.

Het niet zo prettige nieuws na de laatste post is het overlijden van Oma Pronk. Ik had nog geen goede mobiel, dus ik hoorde het via de mail. Gelukkig was ik er maandag voor mijn vertrek nog geweest, en verder heeft iedereen er wel vrede mee op deze manier. Voor mij in ieder geval genoeg reden om een goede borrel op haar te drinken, namelijk een fles wijn van $22,-, wat best veel is hier... Vandaag trouwens nog geprobeerd om in een van de vele kerken van Quito een kaarsje op te steken, maar dat is niet gelukt.

Het plan was om vrijdag met de bus naar Quito te gaan. Guayaquil wel gezien. Korte samenvatting: Een park is geen park zonder Iguana´s, Motors zijn kennelijk witgoed, Warm!, Durex is hier een merk fornuis, en verder valt er weinig te beleven. Weg dus. Vrijdagochtend melde ik me dus bij de busterminal. Het systeem wees zichzelf verbazingwekkend goed, want binnen no time had ik een kaartje ($7) voor de bus naar Quito. Vervolgens een uur gewacht en toen eindelijk vertrokken. De chauffeur bleek niet bijzonder gehecht aan veiligheid en ononderbroken lijnen; hij zou het in Parijs niet slecht doen. Maar: when in Rome, act like the Romans! Cool blijven kijken en geen gekke dingen doen. Om 18:30 arriveerden we in het donker in Quito. Vraag: waarom is het hier in de zomer vrijwel op de evenaar al rond zessen donker? De lonely planet was over Quito al een beetje paniekzaaierig, en ook de taxi waar ik instapte bleek niet genegen zich in het centrum te wagen. Bovendien had hij nog nooit gehoord van de hotels die ik had uitgezocht, maar hij wist nog wel wat. Dat wat bleek Hotel Bavaria, waar ik voor $15 een nachtje mocht logeren. De eigenaar, Pablo, wees mij er nogmaals op dat Quito ´s avonds mucho peligroso is, door de jongetjes met de arma´s. Alle hotels en huizen gaan dan ook schuil achter hekwerk waar Heras jaloers op zou zijn. Maargoed. Na de reis leek een biertje wel op zijn plaats en gelukkig kon daarin voorzien worden. Tijdens het tweede biertje liet Pablo, die trouwens precies hetzelfde lachje heeft als Eddy, de tijdelijke roommate van Chandler, ineens vol trots zijn eigen arma zien. Gezellig. Snel een hapje eten aan de overkant (zo min mogelijk peligroso) en naar bed.

Vanochtend vroeg opgestaan om een nieuwe hotel te zoeken. Ook hier bleek dat een fluitje van een cent; missie weer binnen 15 minuten gepiept. Ik zit de komende dagen voor $12 per nacht in de Amazonas Inn. Vervolgens naar het oude centrum gelopen en alles gezien wat er te zien valt. De nog niet afgeronde Basilica beklommen, erg fraai. Verder een mobiel op de kop getikt ($35 kom daar in Nederland nog maar eens om), dus er kan gesmsd worden. De verkoopster riep nog tegen me, ¨Peligroso, bad people¨, dus dat was geruststellend.

Kortom, alles gaat prima. Trouwens een kleine mea culpa: het SAS-handboek (erg leuk, dank Vranc) stelt dat als je niet drinkt dat je binnen 3 dagen dood bent, en niet 2....

Als het goed is zijn de foto´s weer via webdisk beschikbaar.

Adios,

Daco

Thursday, November 24, 2005

 

Webdisk lijkt ook te werken

Dus de stand is nu 2-2. Voor foto´s zie links links ;-)

Wednesday, November 23, 2005

 

En dit is ´m dus....


Subtiel Sander!

 

Werk Christo holt achteruit


 

Techniek 2 - Daco 1 ?


Het is nu woensdagochtend 10:30. Omdat ik vandaag moest verkassen ben ik op tijd opgestaan. Goed ontbeten met veel fruit en om 10 uur op pad om een nieuw hotel te zoeken. Vraag. Is er in Nederland 1 straat die genoemd is naar een datum? Hier stikt het ervan namelijk, en ik kan me niet herinneren zoiets ooit gezien te hebben. Maargoed. Uit de lonely planet "Hotel California" uitgezocht en er naartoe gelopen. Bleek in orde, dus om 10:12 zat mijn to do-lijst voor vanochtend erop. Ga voor de grap straks nog wel even naar Hotel Sander kijken denk ik. Ik heb net mijn camera gelinkt aan deze PC dus hier gaat ie dan:

Gezien de chinese karakterset heb ik geen idee of dit werkt. Straks webdisk maar even proberen. Mocht het werken, deze foto is genomen op weg naar beneden van een kerk op een hoge heuvel. Ik was drijfnat van het zweet toen ik boven was, het is erg warm hier... Maar wel pittoresk toch? Tot zover, terug naar de studio in Hilversum.


Tuesday, November 22, 2005

 

Alea iacta est

En daar is ie dan. Mijn eerste post vanuit het buitenland. Het is hier (Guayaquil) nu ongeveer 4 uur ´s middags en ik zit in het Grand Hotel Guayaquil aan een Corona (mijn tweede, nog eentje is in het Spaans "uno mas", dat heb ik dus alvast geleerd) achter een PC.
Mijn eerste dag heb ik dus overleefd. Na een hartverwarmend afscheid op Schiphol van mijn vrienden (de foto is op de een of andere manier al gedelete) ging de KL 753 op weg naar Bonaire, alwaar wij om 4 uur ´s nachts (Het toetsenbord is hier anders { zit namelijk op de plek van´en zo kan ik nog wel even doorgaan) arriveerden. Echt klote geslapen, en ze bleven maar met voer komen. Vraag. Zetten mensen op hoge hoogte ook een beetje uit? Zijn dikke mensen op 10 kilometer hoogte nog een beetje dikker? Uiteindelijk om 7:30 (nou zit Ñ weer op de plek van :) geland op/in (- zit waar / hoort te zitten, nu zal ik stoppen) Guayaquil. Snel met een taxi naar de stad (voor een lousy $6,-) want ik was kapot. Mijn kamer was al beschikbaar (goed gedaan broertje) dus ben ik gaan slapen tot ongeveer 12Ñ00. Toen gedouched, geschoren en op pad. Bij het eerste terrasje neergestreken voor de verplichte medicinale coca cola per dag en de mobiel tevoorschijn gehaald om eens wat SMSjes in te halen. Maarrrrr: geen bereik. De stand dus zover: Techniek 1, Daco 0. Gaan we nog een oplossing voor verzinnen. Vervolgens in de snikhitte een heuvel beklommen op weg naar een klooster. Erg pittoresk, maar fnuikend. Zou er graag een foto van plaatsen, maar geen USB aansluiting. Techniek 2, Daco 0. Zie net trouwens Ajax 2, Praag 0. Gunstig. Lijkt me een mooi moment om af te sluiten. Tot zover Guayaquil, terug naar de studio in Hilversum.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?